fbpx
Belépés

Regisztrálás



A karbon ( szén ) a kozmetikában

Szén kozmetikumokban

A faszén visszatér a fürdőszobáinkban. Nem egészen ugyanaz a szén, amelyet a grill készítéséhez használnak! Méregtelenítő, abszorbeáló, tisztító ... A faszén az nagyon régóta ismert a kozmetikumokban rejlő sokféle erényéről.

 

fd charbon 300x272

Mi a helyzet a faszénel?

Bármilyen típusú széntartalmú növényi anyag felhasználható faszén előállításához. Kókuszdió héja vagy fa karbonizálása, például bambusz vagy nyír ... Innen származik a neve! Ennek az anyagnak a tulajdonságainak javítása érdekében, ugyanakkor porózusabbá (és ennélfogva abszorbensebbé) téve ez a szén aktiválódik. Ez a lépés alacsony hőmérsékleten történő vízgőzzel történő főzésből áll.

A kozmetikumokba, például egy bio fogkrémbe integrálható ez a faszén finoman őrölve. Semmi köze a klasszikus faszénhez! Különösen mivel ez utóbbi nincs aktiválva, kozmetikai erényei korlátozottak.

Az aktív szén tulajdonságai

Ha az aktív szénet a kozmetikumokban is értékelik, ez  véletlen. Porózus kőzetfelülete erős nedvszívó képességet ad. Így zsíros bőrre ajánlott kozmetikumokban használják a fölösleges zsír felszívására.

Nem kizárólag a zsíros bőr számára van fenntartva. Ez az abszorpciós erő lehetővé teszi az elhalt hámsejtek, szennyeződések eltávolítását ... És anélkül, hogy megtámadná a bőr hidrolipid filmjét. .

Egy másik tagadhatatlan tulajdonsága a kozmetikai szakemberek számára: a faszénnek nincs illata! Kényelmes bármilyen kozmetikai termékbe beilleszthető anélkül, hogy megváltoztatná a termék illatát.

Új Coslys: a szén fogkrém

A Coslys növényi faszénből készült fogkrém alkotó eleme a francia fenyőkből származik.     
   
dentifrice charbon 100g natexpo19                   

A Coslys faszén fogkrém tulajdonságai, erősségei:

- fehérítő és fertőtlenítő erő
- a prebiotikumoknak köszönhetően fenntartja az száj pH egyensúlyát
- francia fenyők szén részeit tartalmazza
- bio illóolajok a citrom és a borsmenta

De mindenekelőtt mentes titán-dioxidtól és szilícium-dioxidtól.

A Coslys faszén fogkrém Arany Díjat nyert a 2019-es párizsi Natexpo-n Bio Innovation kategóriában!

Biokozmetikumok a vakációra!

300x250 shampdoucheMilyen organikus kozmetikumokat vigyen magával a nyaraláshoz? Az alapvető kozmetikumok, amelyeket ne felejtsen otthon a vakáció alatt! Az egész család a zuhany alatt A legpraktikusabb választás a híres Coslys sampon és tusfürdő, amely nagyon népszerű a két szerepe miatt, miszerint testre és hajra egyaránt alkalmazható. Több illatban létezik: bio-grapefruit illóolajjal vitaminizálva, búzából és zabból származó tisztító alapokkal, ill. ínyenc, málna- és bio-eper kivonatokkal. A Coslys tusfürdő az egész család számára tökéletes választás. Ennek ellenére inkább a dermatológiailag bevizsgált Coslys illatmentes tusfürdőt részesítse előnyben 3 évesnél fiatalabb gyermekek számára vagy a Coslys ultra puha babafürdető gélt amely ideális az érzékeny bőrre.

Bővebben

Hírlevél

ECOLOGIC TRADE KFT.

Ökodrogéria - Öko/bio webáruház

H-1107 Budapest, Száva u. 9.
Tel.: +36 20 803 19 10
Tel./Fax: +36 1 786 6107
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.